Cursusbureau Zaanstreek

header-kidsInSchool
Jongeren
Kinderen
header-youngProfessionals

Veelgestelde vragen

De doelgroepen die op de website vermeld staan, bijvoorbeeld zwangere vrouwen, ouders, kinderen, jongeren die in Zaanstad, Oostzaan of Wormerland wonen.

Als je iets mee moet nemen naar een cursus geven we dat duidelijk aan. Meestal hoeft er niets meegenomen te worden. 

De cursus gaat door bij voldoende deelnemers. Als er te weinig deelnemers zijn, dan krijg je van ons bericht.

Er is altijd contact met je als ouder of verzorger. Door bv. een intakegesprek, een ouderavond of een adviesgesprek. Voor een intakegesprek en adviesgesprek word je samen met uw kind(eren) uitgenodigd.

Dit kan zeker. Bij sommige cursussen is ondersteuning van het kind door de ouder (s) zelfs onmisbaar om het gewenste resultaat te bereiken. Bij een aantal cursussen is er een ‘klussenmap’ voor de ouders thuis. De trainers zullen je ook betrekken bij de cursus en handvatten geven om je kind thuis te ondersteunen.

Nee dat kan niet. Vanaf 7 jaar kunnen kinderen meedoen aan de SOVA of Rots en Water. Als ze jonger zijn kunnen ze nog niet goed de vaardigheden leren die aangeboden worden. Ook kunnen kinderen dan nog niet goed genoeg schrijven om opdrachtjes op papier te kunnen doen.

Aanmelden kan via de knop "Inschrijven" bij alle cursussen of activiteiten op de website. Als je je aanmeldt, nemen wij contact met je op voor een intake. Dan krijg je ook de start en locatie van de cursus te horen. Dit kan afhankelijk zijn van het aantal inschrijvingen.

De meeste cursussen zijn gratis. Als er wel een bijdrage wordt gevraagd staat dat erbij vermeld. 

Een aantal weken van te voren nemen wij via de mail of telefonisch contact met je op.

Dat kan in sommige gevallen. Dat laten wij dan via de mail weten.

Dat kan via de mail: cursus@ggdzw.nl of telefonisch 075-6518340.

Dit wisselt. Als er al een startdatum bekend is, dan is deze terug te vinden op de website bij de cursus/activiteit van uw keuze. Als er nog geen startdatum vermeld staat is dit afhankelijk van de aanmeldingen en krijg je dit te horen bij de intake.

Dit wisselt. Er wordt zoveel mogelijk gekeken naar centraal gelegen locaties. Je krijgt de locatie voor aanvang van de cursus te horen.