Cursusbureau Zaanstreek

header-kidsInSchool
Jongeren
Kinderen
header-youngProfessionals

Agenda


Barkley Oudertraining 12- of 12+

De Barkley oudertraining is speciaal bestemd voor ouders van kinderen die last hebben van aandachts- en concentratieproblemen, hyperactiviteit en impulsiviteit.

Doelen van de training
* Meer inzicht in ADHD en in de beperkingen van het kind/de jongere gericht op adequate hulp bieden en problemen voorkomen
* Meer positieve interactie tussen ouder en kind/jongere, waardoor de relatie verbetert
* Vergroten van de oplossingsvaardigheden van ouders
* Consequent reageren op het gedrag van het kind/de jongere
* Toename van gewenst gedrag van het kind/de jongere
* Uitwisselen van ervaringen, tips en voorbeelden tussen ouders onderling
* Meer inzicht verkrijgen in welke factoren van invloed kunnen zijn op het gedrag van het kind/de jongeren en hoe deze factoren te beïnvloeden

Effecten: het is aangetoond dat druk en impulsief gedrag, conflicten en dwarsheid van kinderen/jongeren met ADHD significant afnemen na een oudertraining. Daarnaast ervaren ouders dat ze bewuster worden van hun handelen en van hun reacties op de kinderen. Hierdoor ervaren zij dat ze meer grip op de situatie en op het gedrag van het kind/de jongere.

Methode
Er is een groep voor ouders van kinderen in de leeftijd van 6 - 12 jaar en een groep voor ouders tussen 12 - 18 jaar. De oudergroep bestaat bestaat uit 5 bijeenkomsten en duurt twee uur per bijeenkomst.

Voor de cursus start is er eerst een gesprek met de ouder(s) om te kijken of de cursus passend is.  

Er kunnen tussen 6 - 17 ouders meedoen met de cursus

Op 10 september 2018 start er een Barkley Oudercursus 12-.

Data: 10 september, 17 september, 24 september, 1 oktober en 8 oktober

Tijd: 19.00 - 21.00

Locatie: Ebbehout 31b Zaandam
Parkeren kan bij de GGD, Vurehout 2-4

Trainers: Merel Beemsterboer en Ilse van der Plaat


Datum: 10 september 2018

Inschrijven

Ladies Night

In 7 weken leer jij:

* je zelfverzekerder voelen
* hoe je succesvol(ler) communiceert
* beter om te gaan met conflicten
* makkelijk(er) contact te maken
* jezelf beter kennen
* rust vinden en keuzes maken

Hoe ga je dat doen?

Je krijgt eerst een kennismakingsgesprek. Zo kunnen we de inhoud van het programma afstemmen op jou en de rest van de groep. We starten vervolgens met een introductiebijeenkomst met de groep. Daarna gaan we aan de slag met uitdagende workshops en bijvoorbeeld een yoga-meditatieles. Het programma sluiten we af met een feestelijke glamouravond.

Locatie: Straathoekwerk, Vinkenstraat 58


Inschrijven kan via de website, wij sturen je aanmelding door naar onderstaande trainers.

 Doe je mee of heb je eerst nog een vraag?


Bel of mail Jennifer of Carey
Straathoekwerk@ggdzw.nl of
Bel: 075 - 6531980

Datum: 13 september 2018

Inschrijven

Triple P Transitions: Positief opvoeden voor gescheiden ouders

Cursus Positief Opvoeden voor gescheiden ouders (Triple P Transitions)
Vindt u het moeilijk om de draad weer op te pakken na een scheiding? En om te gaan met de stress die de scheiding met zich meebrengt? Vraag u zich af hoe u uw kind op een positieve manier kunt helpen om te gaan met de gevolgen van de scheiding? En hoe u beter kunt communiceren met uw ex-partner, zodat conflicten zoveel mogelijk worden opgelost? De cursus Positief Opvoeden voor gescheiden ouders helpt u om hier op een positieve manier mee om te gaan.

Voor welke ouders en opvoeders?
De cursus Positief Opvoeden van TripleP is voor gescheiden ouders met kinderen in de leeftijd van 0 tot 12 jaar en voor ouders van tieners (12 t/m 16 jaar). Als uw ex-partner ook de cursus wil volgen, is het aan te raden om beiden een andere cursus te volgen (beide in een andere groep) Het is aan te raden dat beide ouders de cursus volgen.

Hoe gaat het in zijn werk?
De cursus bestaat uit vijf wekelijkse bijeenkomsten die elk twee uur duren. U volgt de cursus samen met 7 tot maximaal 10 andere gescheiden ouders.

In de vijf bijeenkomsten oefent u met nieuwe vaardigheden en strategieën die u kunnen helpen bij de veranderingen die bij een scheiding komen kijken. U leert omgaan met stress en boosheid, hoe u ruzies kunt voorkomen en hoe u een goede balans tussen werk, gezin en ontspanning kunt vinden. Na deze bijeenkomsten kunt u indien gewenst de reguliere Triple P cursus volgen, waarin u leert oorzaken van gedragsproblemen te herkennen, gewenst gedrag te stimuleren en om te gaan met ongewenst gedrag.

Tijdens de bijeenkomsten wordt gebruik gemaakt van een DVD met filmpjes van situaties uit de praktijk. Ook krijgt u een praktisch werkboek waarmee u thuis aan de slag kunt.

Positief Opvoeden werkt!

Positief Opvoeden volgens de methode Triple P is meer dan 30 jaar geleden ontstaan in Australie. Het programma is gebaseerd op vele jaren van onderzoek naar de opvoeding en ontwikkeling van kinderen en .

De cursus start op 17 september 2018

Data: 17 september - 24 september - 1 oktober - 8 oktober - 15 oktober

Tijd: 18.30 - 20.30

Locatie: Ebbehout 31B (= locatie van jeugdteam Molenwerf)

U kunt parkeren op de parkeerplaats van GGD Zaanstreek-Waterland, Vurehout 2 - 4 in Zaandam

Trainers: Selma Dana en Dieuwke Tolsma

Datum: 17 september 2018

Inschrijven

ZaansFit Gezonde Leefstijl

De cursus ZaansFit Gezonde Leefstijl is een cursus voor ouders met kinderen, in de leeftijd van 6-12 jaar, met overgewicht. Je leert vaardigheden voor het omgaan met het gedrag van je kind als het gaat om gewicht. Je krijgt meer kennis over gezonde voeding. Je leert hoe je kind en je gezin meer kan gaan bewegen.

Ook de kinderen worden in deze cursus betrokken, door wekelijks te gaan sporten. Zij worden hierin begeleidt door sportcoaches. In dit programma werken de pedagoog, diëtiste en sportcoach samen met u en uw kind aan een gezonde leefstijl. 

Er zijn 12 bijeenkomsten van een uur

Wat komt er aan bod? Gedragsverandering op het gebied van: 

  • Voeding 
  • Beweging
  • Positief opvoeden 

Programma sessies De cursus heeft een intensief programma. Gedurende 12 bijeenkomsten volgt u als ouder een cursus waarin u door een pedagoog en een diëtiste geïnformeerd wordt over en begeleidt wordt in het creëren en/of behouden van een gezonde leefstijl. De kinderen worden begeleidt door een fysiotherapeut en gaan gedurende dit half jaar wekelijks sporten onder begeleiding van een sportinstructeur. Meld je aan, dan nemen wij contact met je op.

We starten met twee nieuwe ZaansFit cursussen in september.

Op maandag 24 september in Zaanstad Zuid en donderdag 27 september in Zaanstad Noord

Er zijn nog plaatsen beschikbaar!

Voor vragen kunt u contact opnemen met Suscha Bermond: telefoon: 06-82013363

Datum: 24 september 2018

Inschrijven

ZaansFit Gezonde Leefstijl

De cursus ZaansFit Gezonde Leefstijl is een cursus voor ouders met kinderen, in de leeftijd van 6-12 jaar, met overgewicht. Je leert vaardigheden voor het omgaan met het gedrag van je kind als het gaat om gewicht. Je krijgt meer kennis over gezonde voeding. Je leert hoe je kind en je gezin meer kan gaan bewegen.

Ook de kinderen worden in deze cursus betrokken, door wekelijks te gaan sporten. Zij worden hierin begeleidt door sportcoaches. In dit programma werken de pedagoog, diëtiste en sportcoach samen met u en uw kind aan een gezonde leefstijl. Wat komt er aan bod? Gedragsverandering op het gebied van:

  • Voeding
  • Beweging
  • Positief opvoeden 

Programma sessies De cursus heeft een intensief programma. Gedurende een half jaar volgt u als ouder een wekelijkse cursus waarin u door een pedagoog en een diëtiste geïnformeerd wordt over en begeleidt in het creëren en/of behouden van een gezonde leefstijl. 

De kinderen worden begeleidt door een fysiotherapeut en gaan gedurende dit half jaar wekelijks sporten onder begeleiding van een sportinstructeur. Meld je aan, dan nemen wij contact met je op.


Op maandag 24 september en op donderdag 27 september starten er twee nieuwe groepen. Een groep in Zaanstad Noord en een groep in Zaanstad Zuid.

Aanmelden kan nog!

Voor meer informatie kunt u bellen met Suscha Bermond: 06 - 82013363


Trainer: Suscha Bermond
Sportinstructeur: Sanne van Limbeek
Diëtiste: Fatima Imziln


Locatie: Sporthal Zaandam Zuid

Datum: 24 september 2018

Inschrijven

Peuter in Zicht

Peuters worden steeds zelfstandiger en willen de wereld ontdekken. Ze krijgen een eigen wil en gaan zich meer verzetten tegen de wensen van de ouders.

Hoe kun je als ouder hiermee omgaan? Wat komt er aan bod?
In de cursus krijg je tips over:

  • hoe om te gaan met druk en dwars gedrag
  • hoe jij je peuter kunt helpen
  • hoe om te gaan met eten, slapen en zindelijkheid

Voor wie is de cursus bedoeld?
De cursus Peuter in Zicht is bedoeld voor ouders met kinderen tussen 1 en 4 jaar. Aantal lessen De cursus Peuter in Zicht bestaat uit 4 bijeenkomsten van 2 uur.

Aanmelden verplicht

Data: 4 donderdagavonden vanaf 1-11-2018
1 november - 8 november- 15 november- 22 november


Tijd: 19.30 - 21.30

Locatie: GGD Zaanstreek Waterland
Vurehout 2 - Zaandam

Cursusleiders:
Kimberly Koster & Charlotte Bakkers
 

Datum: 31 oktober 2018

Inschrijven

Girls Only

Girls Only is een weerbaarheidstraining voor meiden van 13-17 jaar die juist op deze leeftijd moeite hebben hun grenzen aan te geven, voor zichzelf op te komen en een laag zelfbeeld en zelfvertrouwen hebben. Deze meiden kunnen ook te maken hebben met relatieproblemen, seksualiteit en cultuur gerelateerde vraagstukken.

Wat en hoe? Girls Only biedt deze meiden een leuke en informele manier om aan deze moeilijkheden te werken. Dit doet Straathoekwerk (onderdeel van GGD Zaanstreek-Waterland) door een programma aan te bieden waar tijdens trainingen en workouts (film, survival, fotoshoot e.d.) op een leuke manier aan deze doelen gewerkt kan worden. Straathoekwerk vindt het belangrijk dat er een goede sfeer is tussen de begeleiders en de deelnemers. 

Aantal bijeenkomsten De cursus Girls Only bestaat uit 9 bijeenkomsten Meld je aan, dan sturen wij je aanmelding door naar Straathoekwerk, zij nemen contact met je op.


We starten op 13 november 2018 met een nieuwe Gilrs Only! Van 18.30 - 20.30 uur


Datum: 13 november 2018

Inschrijven