Cursusbureau Zaanstreek

header-kidsInSchool
Jongeren
Kinderen
header-youngProfessionals

Over ons


Cursusbureau Zaanstreek wordt georganiseerd door de gemeente Zaanstad in samenwerking met:

Centrum Jong

Het Centrum Jong is dé plek in de Zaanstreek waar ouders, kinderen, jongeren tot 23 jaar en professionals terecht kunnen met al hun vragen over opvoeden en opgroeien. Het Centrum Jong is het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) in de Zaanstreek.

Op de website van Centrum Jong vind je meer informatie over de jeugdgezondheidszorg van het Centrum Jong. De meest bekende vormen zijn het consultatiebureau en de onderzoeken in de schoolleeftijd. Minder bekend, maar ook zeer belangrijk, zijn deskundigheden als logopedie en de opvoedingsondersteuning.

De jeugdgezondheidszorg heeft zich ontwikkeld tot een brede voorziening voor jeugd en gezin. Via de Centra Jong worden deze mogelijkheden aan kinderen en ouders aangeboden. Het Centrum Jong werkt nauw samen met het Jeugdteam, waardoor alle expertise op het gebied van opgroeien en opvoeden in Zaanstad altijd te bereiken is.

Ga naar de website

Jeugdteam

Het Jeugdteam heeft een expertise op het gebied van (problemen rondom) opgroeien en opvoeden. Denk aan ondersteuning, hulp bij een gedrags- of emotioneel probleem, bij een verstandelijke beperking en/of ondersteuning bij de opvoeding. Vaak is er sprake van een samenloop van meerdere problemen tegelijk, zoals agressief gedrag in combinatie met schoolverzuim. In Zaanstad zijn zes Jeugdteams actief, die nauw samenwerken met het Centrum Jong waardoor in heel Zaanstad alle expertise op het gebied van opvoeden en opgroeien beschikbaar is. Ook in Oostzaan/Wormerland bevindt zich een jeugdteam waar je terecht kunt met je vragen.

Ga naar de website